Ingrijpende werken in Langevelddreef en op Spoorweglaan

Er zijn wegenis- en rioleringswerken gepland in de Langevelddreef en Spoorweglaan. De werken starten op woensdag 15 november. Vanavond is iedereen om 20 uur welkom op een infovergadering in de raadzaal van het gemeentehuis.


De rioleringswerken in de Langevelddreef kaderen in de verdere uitbouw van het gescheiden rioleringsstelsel. De riolering is aan vernieuwing toe.


Er worden ook twee enkelrichtingsfietspaden op de Spoorweglaan aangelegd . Verder worden de fietspaden in de tunnel van de Langevelddreef verbreed tot anderhalve meter, de rijbaan in de tunnel wordt uitgerust met een nieuwe toplaag asfalt en de wanden en het plafond van de tunnel worden gerenoveerd. Aan de inrit van de verkaveling Begoniapark wordt een rotonde aangelegd en de bushalte op de hoek Langevelddreef-Spoorweglaan wordt uitgerust met een verhoogd perron. Ten slotte wordt ook de toplaag asfalt van de rotonde Polderbos-Groenstraat vernieuwd.


De werken in de Langevelddreef duren tot juni en daarna werkt men tot september aan de Spoorweglaan. Tijdens de eerste fase wordt een omleiding voorzien via de Keistraat, Baron de Gieylaan en via Polderbos-Bommelstraat. In de Florastraat - Spoorweglaan blijft doorgaand verkeer mogelijk.


Wie nog met vragen zit, kan vanavond om 20 uur naar de infovergadering komen in de raadzaal van het gemeentehuis. Meer informatie via de website www.depinte.be.


(ASD)