Gedicht Katelijne Verstichel vereeuwigd in Zevergem-dorp

Katelijne Verstichel bij haar gedicht in Zevergem.
rv Katelijne Verstichel bij haar gedicht in Zevergem.
Katelijne Verstichel heeft de gedichtenwedstrijd van De Pinte gewonnen. Haar gedicht ‘In het spoor van mijn schaduw’ werd vereeuwigd aan het dienstencentrum in Zevergem-dorp en werd op zondag 12 mei feestelijk onthuld.

‘Kruip jij wel eens in jouw pen?’ Met deze vraag riep de cultuurdienst van De Pinte in het najaar van 2016 de lezers van het gemeentelijke Infoblad op om deel te nemen aan een gedichtenwedstrijd. Het winnende gedicht ‘In het spoor van mijn schaduw’ van Katelijne Verstichel kreeg een permanente plek in Zevergem.

“Het gedicht van Katelijne Verstichel schept een beeld van landelijkheid”, zegt cultuurschepen Willem Rombaut (CD&V). “En waar past zo’n beeld beter dan in ons landelijke Zevergem, dat beetje bij beetje het karakter van een gedichtendorp begint te krijgen. Net als de andere gedichten die we tijdens onze wandeling door het dorp zien, geeft het gedicht van Katelijne Verstichel een gezicht aan dit dorp waar de Schelde, de natuur en de eenvoud een hoofdrol spelen. En precies omdat het kunstwerk ons en de Zevergemnaar zo nauw raakt in het hart, hebben we het ook een plaats gegeven in het hart van dit dorp.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.