Eerste taak voor nieuwe Gecoro: Nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan voor Zevergem

Het RUP Zevergem Scheldedorp werd op 5 oktober 2018 vernietigd door de Raad van State.
rv Het RUP Zevergem Scheldedorp werd op 5 oktober 2018 vernietigd door de Raad van State.
Tijdens voorbije gemeenteraad in De Pinte werd de nieuwe samenstelling van de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (Gecoro) goedgekeurd. “Een gezonde mix van ervaring en vernieuwing. Er ligt veel werk op de plank inzake ruimtelijke ordening, te beginnen met een nieuw RUP voor Zevergem”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Kristof Agache (N-VA).

De Gecoro heeft een belangrijke rol als adviesorgaan voor het gemeentelijk ruimtelijk beleid. De commissie in De Pinte bestaat uit vijf deskundigen en acht afgevaardigden uit de maatschappelijke geledingen. 

De deskundigen zijn Peter Hofman, Lisa Stroobandt, Maarten Everaert, Peter De Wilde en Steven Rosseel. Peter Hofman werd benoemd tot voorzitter en plaatsvervangers van de andere deskundigen zijn Kurt Van Cauwenberghe, Koen Vanden Berghe, Lucas De Vocht en Pierre Bogaert. Als vertegenwoordigers van de maatschappelijke geledingen werden telkens als effectieve en als plaatsvervanger aangeduid: Klaas Van de Sompel en Maarten Herremans voor de Gezinnen, Regine Rouseu en Els Fraeye voor Economie en Middenstand, Veronique de Bethune en Johan Van Twembeke voor Onroerend Erfgoed, Luc De Colvenaer en Laurent De Vos voor Senioren, Eric De Cnuydt en Dirk Thienpont voor Landbouw, Rob Hofman en Maxime Vanderschueren voor Jeugd, Els Van Gelder en David Lenaerts voor Mobiliteit, en Greet Kerkhoven en Cornelis Peil voor Milieu. Anja Schepers, gemeentelijk omgevingsambtenaar stedenbouw, werd aangesteld als vaste secretaris.

Schepen Kristof Agache benadrukt dat een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor Zevergem als één van de eerste opdrachten op tafel komt. Dit RUP werd vorig jaar door de Raad van State vernietigd. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.