Doorstart voor RUP Zevergem: gemeente stelt nieuwe ontwerper aan

Kristof Agache bij de kerk van Zevergem.
rv Kristof Agache bij de kerk van Zevergem.
De Pintse gemeenteraad heeft het licht op groen gezet om een nieuwe ontwerper aan te stellen voor het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Zevergem Scheldedorp. Het vorige plan werd vernietigd door de Raad van State. 

Het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Zevergem Scheldedorp, dat in 2016 werd vastgesteld, werd op 5 oktober vorig jaar vernietigd door een arrest van de Raad van State. Om tot een nieuw RUP voor Zevergem te komen moet de procedure volledig opnieuw hernomen worden. Op de gemeenteraad van maandag 25 november werd het bestek goedgekeurd om een nieuwe ontwerper aan te stellen voor de opmaak van een gemeentelijk RUP Zevergem Scheldedorp.

Schepen van ruimtelijke ordening Kristof Agache (N-VA): “Na het nodige voorbereidende werk binnen de gemeentelijke administratie kunnen we dit alvast als een officiële doorstart beschouwen om tot een nieuw RUP te komen. Zevergem ontleent een belangrijk deel van zijn identiteit aan de nabijheid van de Scheldevallei. Het gemeentebestuur wil het specifieke karakter van het dorp behouden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.