CD&V levert burgemeester en drie schepenen,
N-VA levert twee schepenen

Dit wordt de nieuwe bestuursploeg van De Pinte

De nieuwe bestuursploeg van De Pinte met Willem Rombaut, Benedikte Demunck, Vincent Van Peteghem, Laure Reyntjens, Kristof Agache en Lieve Van Lancker.
rv De nieuwe bestuursploeg van De Pinte met Willem Rombaut, Benedikte Demunck, Vincent Van Peteghem, Laure Reyntjens, Kristof Agache en Lieve Van Lancker.
De nieuwe bestuursploeg van toekomstig burgemeester Vincent Van Peteghem (CD&V) is bekend. Vanaf 2019 zal De Pinte voor de komende zes jaar bestuurd worden door een coalitie van CD&V en N-VA met als schepenen Lieve Van Lancker (CD&V), Willem Rombaut (CD&V), Laure Reyntjens (CD&V), Kristof Agache (N-VA) en Benedikte Demunck (N-VA).

CD&V en N-VA hebben de krijtlijnen van hun beleidsprogramma vastgelegd. Dat is opgebouwd rond vijf pijlers: een duurzaam, efficiënt, veilig, zorgzaam en bruisend De Pinte-Zevergem. “Vanuit deze uitgangspunten willen we nu schrijven aan het volledige beleidsplan dat we in samenspraak met alle inwoners, verenigingen en wijken tegen eind 2019 willen opstellen”, zegt toekomstig burgemeester Vincent Van Peteghem (CD&V).

Schepen van financiën en begroting Kristof Agache (N-VA) vult aan. “De bouw van een nieuw woon-  en zorgcentrum wordt een absolute prioriteit, net zoals de uitbouw van een veilig voet- en fietspadennetwerk, de herinrichting van de dorpskern van Zevergem, een nieuwe ontmoetingsruimte en een nieuw recyclagepark. Daarnaast zetten we ook in op een efficiënte en klantgerichte, digitale dienstverlening, de versterking van onze wijken en een dynamisch verenigingsleven.”

Ook de bevoegdheden van de nieuwe beleidsploeg zijn ondertussen verdeeld. Lieve Van Lancker (CD&V) wordt naast schepen van sociale zaken, ook bevoegd voor zorg, ontwikkelingssamenwerking en gelijke kansen. Willem Rombaut (CD&V) wordt schepen van openbare werken, cultuur en erfgoed, landbouw en plattelandsontwikkeling. Kristof Agache (N-VA) is naast schepen van financiën en begroting ook bevoegd voor ruimtelijke ordening, omgevingsvergunning, sport en informatica. Laure Reyntjens (CD&V) wordt bevoegd voor jeugd, milieu en duurzaamheid, communicatie en participatie. Benedikte Demunck (N-VA) blijft verder verantwoordelijk voor personeel en onderwijs, maar zal ook verkeer en mobiliteit en dierenwelzijn onder haar bevoegdheden hebben. Vincent Van Peteghem (CD&V) zal naast algemeen beleid, veiligheid zoals politie en brandweer en bevolking en burgerlijke stand, ook dorp- en wijkversterking en de lokale economie en middenstand opvolgen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.