CD&V de grootste in Vlaams parlement, dankzij burgemeester Vincent Van Peteghem

Verkiezingen.
RV Verkiezingen.
In De Pinte heeft CD&V dankzij burgemeester Vincent Van Peteghem N-VA voorbijgestoken bij de verkiezingen voor het Vlaams Parlement. Voor de Kamer blijft N-VA de grootste, gevolgd door Open Vld. Groen landt tweemaal op de vierde plaats, gevolgd door Vlaams Belang. 

Zowel in Nazareth, De Pinte als Sint-Martens-Latem is Vlaams Belang zondag niet tot in de top drie geraakt. In De Pinte haalde Groen meer stemmen, zowel in de Kamer als in het Vlaams Parlement. Zoals verwacht is de Pintse burgemeester Vincent Van Peteghem (CD&V) stemmenkampioen. Hij haalde 1.814 stemmen en liet hiermee Joke Schauvliege (335) en Carina Van Cauter (265) ver achter zich. Van Peteghem werd ook rechtstreeks verkozen voor het Vlaams Parlement.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.