750 reizigers urenlang vast in trein na wanhoopsdaad

750 reizigers zaten zaterdagavond urenlang vast op een trein in De Pinte na een wanhoopsdaad. Het treinverkeer tussen Gent en Deinze ondervond enorme hinder, ook door een afgereden slagboom eerder die dag.

Het voorbije weekend waren er werkzaamheden op de rechtstreekse lijn Brugge-Gent. Hierdoor moest het treinverkeer omrijden via De Pinte, Deinze en Lichtervelde. Maar zaterdag lag het treinverkeer er lange tijd stil of ging het er erg traag door twee incidenten. Rond 14.10 uur reed een voertuig een slagboom af aan de overweg van de Klapstraat in Deurle. "De procedure van voorzichtig rijden werd ingeschakeld, waardoor er vertragingen ontstonden van tien minuten", zegt Frédéric Petit van Infrabel.

Rond 15.40 uur was de situatie weer normaal, maar rond 16.30 uur werd een 48-jarige vrouw gegrepen door een trein langs de Spoorweg in De Pinte. Ze was op slag dood. Alles wijst op een wanhoopsdaad. "Op de trein, die onderweg was van Genk naar Blankenberge, zaten maar liefst 750 reizigers", aldus Petit. Ze konden vanaf 18.45 uur overstappen op een van de 12 bussen, die hen naar het station in Aalter brachten. Het treinverkeer lag in beide richtingen stil. Dat veroorzaakte een wachttijd van ruim drie uur. Rond 20 uur waren beide sporen vrij, maar tot middernacht waren de vertragingen voelbaar.

(JEW)