11.11.11 nodigt Congolese vrouwenrechtenactivist uit

Passy Mambalama komt op maandag 11 november vertellen over haar werk in Congo.
11.11.11 Passy Mambalama komt op maandag 11 november vertellen over haar werk in Congo.
11.11.11 De Pinte nodigt op maandag 11 november de Congolese vrouwenrechtenactivist Passy Mambalama uit. In het kader van de 11.11.11-campagne rond ‘Changemakers’, figuren die een verschil willen maken, komt Passy in het gemeentehuis vertellen over haar werk in Congo.

Passy Mambalama richtte in 2011 ‘Aidprofen’ op, een ngo die vrouwenrechten verdedigt en de strijd aangaat tegen seksueel geweld. Haar doel is het politieke engagement van jongeren en vrouwen vergroten zodat ze weerbaarder worden en voor zichzelf opkomen.

De lezing vindt plaats na de herdenkingsplechtigheid om 10.45 uur aan het monument van de gesneuvelde soldaten aan het gemeentehuis. Na de bloemenhulde wordt iedereen verwelkomd in de raadzaal en achteraf is er een receptie met soep geschonken door 11.11.11.  Er is ook een fototentoonstelling van Tim Dirven te bezichtigen over de stad Raqqa in Syrië en de ‘changemaker’ Totol.

De toegang is gratis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.