Wat denk jij? Moet er zone 30 komen in de Moeresteenweg?

Er wordt te snel gereden in de Moeresteenweg vindt raadslid Danny Butstraen.
Benny Proot Er wordt te snel gereden in de Moeresteenweg vindt raadslid Danny Butstraen.

Poll

Wil jij zone 30 in de Moeresteenweg?

  • Ja 39%
  • Nee 61%
De gemeente De Panne overweegt om zone 30 in te voeren in de Moeresteenweg in Adinkerke. Dat is het antwoord van burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) op een vraag van raadslid Danny Butstraen (DAS).

In vijf maanden tijd waren er zes ongevallen in de Moeresteenweg. “Er wordt daar te snel gereden. Het is hoog tijd dat de gemeente er iets aan doet”, vindt Butstraen. Burgemeester Degrieck ontkent dat er in die straat te snel wordt gereden. Wel wil hij de zone 50 omvormen tot zone 30.  “Dat  zal deel uitmaken van een globaal fietsplan dat we aan het uitwerken zijn.”

In het beleidsplan lezen we daarover ook de ontwikkeling van een groene corridor tussen de Station- en Houtstraat. Verder zijn er werken gepland bij de brug over de vaart bij de Dijk. Een gelijkvloerse ophaalbrug moet voor een vlottere fiets- en wandelverbinding zorgen. Bovendien zou dat gecombineerd worden met een veiliger fietspad aan de kant van de vaart.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.