Vijftiger lacht met kanker bij politieman: 3 maanden cel en
6.000 euro schadevergoeding

De man beledigt om de haverklap de politie, vooral in de Westkust
JHM De man beledigt om de haverklap de politie, vooral in de Westkust
Een vijftiger uit De Panne heeft 3 maanden effectieve celstraf en een geldboete van 1.200 euro gekregen voor verregaande belaging, smaad en communicatiemisdrijven omdat hij al jarenlang politiezone Westkust beschimpt op zijn eigen website, die zijn eigen naam draagt. 

Eddy P. staat specifiek terecht voor wat hij over twee inspecteurs schreef. Toen inspecteur M. verhuisde naar een andere politiezone schreef hij: “Buren, hou jullie vast, want de epidemie van de pest en cholera komt eraan!” Maar wat hij over inspecteur F. schreef tart alle verbeelding. De man werd gediagnosticeerd met teelbalkanker met 30 procent overlevingskans en dat kwam Eddy P. te weten. Hij postte daarop een foto van een blauwe doodskist met politiehelm en schreef: “hopend op een langzame, pijnlijke dood voor ‘teelbalkankertje’.” Het deed F. en zijn drie kinderen veel verdriet. De procureur kon er niet mee lachen: “Dit is er ver over.” Eddy P. haalde zijn schouders op: “Dit valt onder de vrijheid van meningsuiting en als het al strafbaar is, is het een drukpersmisdrijf. Wanneer kan ik beroep aantekenen?”, zei hij laconiek. De rechter veroordeelde hem toch, aangezien de man al verschillende malen eerder veroordeeld werd wegens smaad aan de politiezone Westkust. Hij is dan ook erg gekend en berucht in de streek. De schadevergoedingen die hij moet betalen aan beide agenten wegen zwaar door. De agent die verhuisde naar een andere politiezone en die hij ‘de pest en de cholera’ noemde, krijgt 1.000 euro. De agent die hij uitlachte om zijn teelbalkanker moet hij zelfs 5.000 euro betalen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.