VIDEO. Fietser en drie automobilisten slalommen tussen gesloten slagbomen: “Oerdom”

Drie bestuurders en een fietser negeren de slagbomen in Adinkerke.
Facebook Drie bestuurders en een fietser negeren de slagbomen in Adinkerke.
Op Facebook zijn hallucinante beelden opgedoken van aan een spoorwegovergang in Adinkerke. Een fietser en drie auto’s slalommen nog snel door de gesloten slagbomen in de Stationsstraat, alvorens er een trein komt aangereden.

De beelden dateren van zondagavond, blijkt uit het bericht en filmpje op Facebook. De harde sensibiliseringscampagnes van Infrabel en de recente ongevallen aan Vlaamse spoorwegovergangen hebben kennelijk geen effect op deze fietser en drie autobestuurders. 

De burgemeester van De Panne, Bram Degrieck (Het Plan B), heeft de feiten inmiddels veroordeeld op zijn Facebookpagina. “Dit is onaanvaardbaar. Er zijn geen excuses voor dergelijke oerdommigheden. Ook niet omdat er Plopsa-file is en je gefrustreerd bent. Ook niet omdat je te laat komt op het werk of omdat ‘de trein er toch niet snel rijdt’. Oerdom”, aldus de burgemeester. 

De politie is op de hoogte. “De automobilisten en fietser zijn geïdentificeerd en zijn inmiddels ook uitgenodigd voor verhoor", reageert korpschef Nicholas Paelinck van de politiezone Westkust. Het oversteken van een gesloten spoorwegovergang is een overtreding van de vierde graad, waardoor een dagvaarding voor de politierechtbank onvermijdelijk is. De overtreders riskeren acht dagen tot vijf jaar rijverbod en een geldboete van 320 tot 4.000 euro. 
114 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Geef ze alle drie een boete van werkstraf, laat hen een halfjaar meerijden met de ziekenwagen om zware verkeersslachtoffers te verzorgen! Dan zullen ze misschien eens nadenken over de mogelijke gevolgen van hun daden!

 • MARCEL BERCKMANS

  De NMBS zou beter zoals vroeger de slagbomen over de ganse breedte van de baan voorzien met hangende kettingen dan zouden er ook geen spoorlopers zijn.

 • patrick brom

  sla de slagbomen naar beneden zijn moet je wachten punt uit, neem gewoon die mensen hun rijbewijs een jaar af dat ze met het openbaar vervoer kunnen gaan ,dan zullen ze leren wat wachten is ,hoe dom kan je zijn levensgevaarlijk zijn die toestanden

 • Eric Meyers

  Mensen die hier komen vertellen dat er maar volledige slagbomen moeten komen en de NMBS moet de wachttijden verkorten , lopen /rijden die mensen dan ook gewoon het kruispunt over wanneer ze vinden dat het te lang rood blijft of toch geen wagen zien aankomen , moeten er dan ook aan ieder kruispunt slagbomen en hekken geplaatst worden ? Slagbomen dicht en bel signaal = wachten niet meer niet minder .

 • Carolus Vif

  kan wel Marcel Willems het station ligt naast de overweg en het is een eindstation de trein die om het uur rijd wacht net buiten het station tot het bijna vertrektijd is en zodra hij het station binnenrijd zijn de slagbomen toe is de bestuurder wat vroeg kan je daar lang staan en als hij bij het opstellen te dicht nadert gaan die bomen ook toe