Verdachten van inbraak in juwelierszaak blijven aangehouden

Slachtoffer Eddy Pylyser (78) voor zijn juwelierszaak Kiek.
Bart Boterman Slachtoffer Eddy Pylyser (78) voor zijn juwelierszaak Kiek.
De twee verdachten van de inbraak bij juwelierszaak Kiek in de Zeelaan in De Panne vorige woensdagavond, blijven langer in voorhechtenis. De raadkamer in Veurne verlengde hun aanhouding met minstens een maand. 

De twee mannen drongen vorige woensdagavond rond 20.30 uur binnen door het glas van het etalageraam te verbrijzelen. De buurvrouw betrapte hen en verwittigde de politie. Toen die aankwam, waren de daders net met de buit op de vlucht geslagen, ter waarde van enkele duizenden euro’s. Ze waren wellicht opgeschrikt door juwelier Eddy Pylyser (78) die net langs achter binnenkwam in de zaak. Tijdens de vlucht had een van de twee daders zich diep gesneden aan het glas en liet hij een bloedspoor achter. De politie kende daarom weinig moeite om het duo te lokaliseren. Ze werden teruggevonden in een appartement in de buurt, in het bijzijn van nog twee anderen en de buit.

De twee daders zijn een Libiër (23) en een Tunesiër (26) zonder geldige verblijfsdocumenten. Een van hen werd naar het ziekenhuis gebracht voor de diepe snijwonde. Zelfs enkele pezen zouden doorgesneden zijn door het glas. De twee mannen kwamen dinsdag voor de raadkamer. Daar werd besloten hen een maand langer op te sluiten.