Twee nieuwe kinderopvangen in De Panne

De gemeente opende een nieuw kinderopvanginitiatief in Adinkerke
Gemeente De Panne De gemeente opende een nieuw kinderopvanginitiatief in Adinkerke
De Panne heeft zijn nieuwste kinderopvanginitiatief Do-Re-Mi in Adinkerke geopend voor veertien kindjes. Binnenkort opent er ook zo’n initiatief in het Oosthoekschooltje.

Momenteel zijn er in De Panne vier onthaalouders. Op de wachtlijst voor kinderopvang staan er een zestigtal kindjes. De nieuwe bestuursploeg maakt van extra opvanginitiatieven een prioriteit. “Met de gemeente en het OCMW hebben we kinderopvang Koningskindje voor 14 kinderen en sinds kort ook een nieuw initiatief in Adinkerke”, geeft schepen van Sociale Zaken en Welzijn Michèle Vandermeeren (Act!e) mee. “We hebben de kinderopvang in de Dorpsstraat ingericht op het gelijkvloers van een nieuwbouwproject van de Woonmaatschappij IJzer en Zee. Er zijn drie slaapkamers, een grote leefruimte, keuken en een buitenspeelplek. Twee onthaalouders staan klaar om maximum 14 kinderen op te vangen. Ze doen dat elke weekdag van 7.30 tot 19 uur. In het weekend is de opvang gesloten. Heel binnenkort openen we ook het kinderopvanginitiatief Duinebosje voor 13 kinderen in een vleugel van het Oosthoekschooltje in De Panne. Extra kinderopvang creëren is één van onze prioriteiten. Het is belangrijk om jonge gezinnen naar onze gemeente aan te trekken. We hopen ook extra onthaalouders te kunnen stimuleren.” Wie daarvoor interesse heeft, kan de dienst Kinderopvang bereiken op 058 42 23 96.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.