Politieke debutanten krijgen belangrijke bevoegdheden

De bevoegdheden zijn verdeeld. Wim Janssens (ACT!E), Stéphane Buyens (ACT!E) en Nicolas Luyssen (Het Plan-b), die nieuw zijn in de politiek, krijgen enkele belangrijke beleidsdomeinen.

ACT!E, Het Plan-b en N-VA vormen vanaf januari het nieuwe bestuur. De bevoegdheden zijn intussen verdeeld. Bram Degrieck (Het Plan-b) krijgt naast de reguliere bevoegdheden van een burgemeester ook de verantwoordelijkheid over begraafplaatsen, mobiliteit, omgeving, ruimtelijk beleid en de wijkwerking. Eerste schepen en politiek nieuwkomer Wim Janssens (ACT!E) buigt zich over openbare werken, stadskernvernieuwing, technische diensten, het patrimonium, landbouw en visserij, waters en bossen. Cindy Verbrugge (N-VA) krijgt toerisme, cultuur, jeugd en communicatie. Politiek debutant Stéphane Buyens (ACT!E) krijgt de dossiers rond lokale economie, sport, parkeerbeleid, dierenwelzijn en natuur. Nog een nieuwkomer in het schepencollege is Nicolas Luyssen (Het Plan-b) die bevoegd wordt voor financiën, ict, woonbeleid, erfgoed, bibliotheek en kerkfabriek. Michèle Vandermeeren (ACT!E) tot slot trekt de sociale beleidsdomeinen naar zich toe, alsook het seniorenbeleid.

Droomfabriek

Serge Van Damme (ACT!E) zal de gemeenteraad voorzitten. "De gemeenteraden zullen boeiender worden. Ik zie het als een droomfabriek. Als elke schepen minstens één droom kan realiseren, zijn we goed bezig. We staan open voor alle ideeën ongeacht van welke partij ze komen.”

Het nieuwe schepencollege van De Panne.
Benny Proot Het nieuwe schepencollege van De Panne.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.