Plopsaland speurt naar 3.000 werknemers op… fuif

Vorig jaar vonden de sollicitatiegesprekken op attracties in Mayaland plaats.
Benny Proot Vorig jaar vonden de sollicitatiegesprekken op attracties in Mayaland plaats.
Het pretpark Plopsaland De Panne heeft een traditie opgebouwd om ongewone sollicitatiemomenten te organiseren. Dat gebeurde al eens op de achtbaan Heidi The Ride en in het ballenbad. Op 6 en 7 februari vinden de jobdagen plaats tijdens een fuif in het Plopsa Theater. 

“We zoeken meer dan 3.000 jobstudenten en seizoensmedewerkers”, zegt HR-directeur Niko Parmentier. Het gaat om zo’n 250 seizoensmedewerkers en 2.750 jobstudenten. Dat zijn er een stuk meer dan het vorige seizoen, toen het park ruim 2.000 seizoensmedewerkers en jobstudenten zocht. “Dit jaar organiseren we meer evenementen, vandaar dat we meer volk zoeken”, klinkt het. 

“Die allemaal op een achtbaan rekruteren, zou heel wat tijd in beslag nemen. Bovendien stelden we vast dat niet alle toekomstige werklieden op een attractie als Heidi The Ride durfden. Daarom pakken we het dit jaar rustiger aan. We vinden het belangrijk om onze medewerkers in een ongedwongen sfeer te leren kennen. Zo komen we veel meer te weten over het karakter en de interesses.” De vacatures zijn erg uiteenlopend: van attractiebediener en restaurant- en kassamedewerker tot animator. 

“De jobfuif wordt een heus evenement. We bieden pizza’s en drankjes aan op de tonen van fuifmuziek. Voor de rustigere zielen is er een salonhoek waar ze een kop koffie kunnen drinken. Na het eerste verkennende gesprek volgt al meteen een speeddate.” 

Wie zich kandidaat wil stellen, schrijft zich eerst in. Dat kan op www.plopsajobdagen.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.