Plopsaland De Panne juicht nieuwe kaart voor mensen met beperking toe

Staatssecretaris Zuhal Demir (l.) stelde gisteren in Plopsaland De Panne de nieuwe 'European disability card' voor.
Benny Proot Staatssecretaris Zuhal Demir (l.) stelde gisteren in Plopsaland De Panne de nieuwe 'European disability card' voor.
Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) stelde gisteren in Plopsaland De Panne de nieuwe 'European disability card' voor. Hiermee kunnen personen met een handicap probleemloos toegang krijgen tot allerlei evenementen en organisaties. Vanaf 19 oktober kan die kaart aangevraagd worden.

Plopsaland De Panne is een van de eerste bedrijven die erop inspeelt. Pieter Goderis (N-VA) zal op 17 oktober de kaart ook voorstellen op de OCMW-raad van De Panne. Op de voorstelling gisteren was een delegatie van Duin en Polder Diksmuide aanwezig. Dat is een vereniging die zich inzet voor personen met een beperking. "Af en toe komen we met een aantal van onze mensen naar Plopsaland en we ondervonden nog geen problemen", zegt coördinator Piet Van de Walle. "Een uniforme kaart waarmee mensen kunnen aantonen dat ze een beperking hebben, is uiteraard een goede zaak. Het wordt dan voor alle partijen meteen duidelijk en je voorkomt nodeloze discussies." Parkmanager Wim Wauters van Plopsaland De Panne onderlijnt dat gebruikers met de nieuwe kaart enkel korting krijgen. Willen ze op alle attracties dan moeten ze nog altijd een document ondertekenen en willen ze versnelde toegang via de uitgang dan hebben ze een doktersattest nodig. (GUS)