Parkeerdruk hoog in Dumontwijk

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN DE PANNE

De Dumontwijk wordt binnenkort heringericht en er sneuvelen enkele parkeerplaatsen.
Benny Proot De Dumontwijk wordt binnenkort heringericht en er sneuvelen enkele parkeerplaatsen.
De Dumontwijk met belle-époquevilla's is aan vernieuwing toe. De werken zullen pas in 2020 starten, maar er wordt nu al gevreesd dat parkeren in de wijk nog moeilijker wordt. Wat zijn de voorstellen van de partijen?

Huidig schepen van Openbare Werken Johan Blieck (CD&Vplus): "We hebben met het Agentschap Onroerend Erfgoed een akkoord over het zandkleurige beton dat we willen gebruiken in de Dumont- en Bortierlaan en de zandkleurige klinkers in de kleinere straten. Op het nieuwe plan zijn er nog steeds 331 parkeerplaatsen, vandaag zijn er dat 355. Parkeerplaatsen op eigen opritten zullen mogelijk zijn. Vroeger dan 2020 zullen de werken niet starten. Nadat de wijk is vernieuwd, moet er een parkeerbeleid komen. Ik denk aan bewonersparkeren of zones voor de handel."


Wim Janssens (ACT!E) is steeds kritisch geweest over het schrappen van parkeerplaatsen. "Er is geen overleg geweest en de bewoners kregen geen inspraak. Het is een schande dat er nog steeds geen mobiliteitsplan is. Zonder ook maar enige visie op mobiliteit en parkeren legt dit bestuur straten opnieuw aan, verandert het rijrichtingen en schrapt het parkeerplaatsen. Geen wonder dat het verkeer vast loopt en de mensen ontevreden zijn."


Dat beaamt ook Cindy Verbrugge (N-VA). "Er zijn problemen met de riolen, verkeersveiligheid en netheid. Zonder totaalvisie zijn wel al de verlichtingspalen vernieuwd. We hopen op een transparante aanpak in overleg met de betrokkenen. Ook wij pleiten voor een mobiliteitsstudie." (GUS)