Noord-Franse vrouwen veroordeeld na diefstal
van auto

Peugeot 3008
RV Peugeot 3008
Twee Noord-Franse vrouwen van 39 en 20 jaar zijn veroordeeld tot 12 maanden cel voor een diefstal van een auto in De Panne. De twee raakten aan de praat met een man (55) op café en ontfutselden daarbij zijn autosleutels. De Peugeot 3008 werd in Duinkerke teruggevonden.

De diefstal vond plaats op 23 maart 2017 ‘s avonds in Bistro Zen in de Zeelaan in De Panne. De 39-jarige vrouw uit Duinkerke en haar 20-jarige vriendin uit Grand-Synthe hadden die avond ook al een iPhone gestolen. Tijdens het gesprek ontvreemdde de 20-jarige de autosleutel. Samen gingen ze nadien op zoek naar de wagen. Die vonden ze ook. Dankzij samenwerking tussen de politie Westkust en de Franse collega’s werd de auto snel teruggevonden in Duinkerke en kwamen de dames in het vizier. De jongste beklaagde kreeg 12 maanden effectieve celstraf voor haar aandeel in de feiten. De oudste kreeg 12 maanden cel met uitstel van de Veurnse strafrechter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.