Nieuwe woonzones in Adinkerke en in De Panne

Op deze site in de Doornstraat wil de gemeente sociale kavels.
Benny Proot Op deze site in de Doornstraat wil de gemeente sociale kavels.
In de Doornstraat in Adinkerke en op de site van de vroegere rijkswacht in het hart van De Panne wil de gemeente woonzones. De gemeenteraad keurde daarvoor de nodige studies goed.

“In de Doornstraat, waar nu het speelplein is, is er ruimte om tien tot twintig gezinnen te huisvesten”, legt burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) uit. “We willen daarvoor graag samenwerken met de Woonmaatschappij IJzer en Zee. Er staan momenteel 250 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning. We streven naar een klimaatneutraal woonerf. Daarnaast bestellen we een studie voor een vernieuwend groenproject bij de Putten Markey. We denken aan een parkruimte en een speelzone. Verder zit een fiets- en wandelas tussen de spoorweg en het kruispunt met de Dorpsstraat en Noordhoekstraat mee in het project. We spreken van een nieuwe groene corridor voor alle leeftijden.”

Ook in het centrum van De Panne is nog ruimte voor een woonproject. “De site van de oude rijkswacht in de Brouwersstraat ligt al heel lang op tafel”, beseft Degrieck. “We laten nu een ontwikkelingsstrategie uitwerken, zodat we met concrete informatie kunnen stappen naar de 80 tot 100 eigenaars van de 130 garages die er zijn gevestigd. Ook de school De Tuimelaar en Panne-Instituut zijn betrokken partijen. Een van de opties is ondergronds parkeren, met daarboven een woongebied met de nodige ruimte en groen. Er zal daar met gemak een honderdtal mensen kunnen wonen.” Degrieck hoopt dat de drie studies, voor de Doornstraat, Vijvers Markey en oude rijkswachtsite, volgend jaar op tafel liggen.

Er start ook een studie voor een vernieuwend groenproject bij de Putten Markey.
Benny Proot Er start ook een studie voor een vernieuwend groenproject bij de Putten Markey.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.