Nieuwe start, nieuw schepencollege

Sterrenchef Buyens wordt schepen voor Economie en Horeca.
Foto Benny Proot Sterrenchef Buyens wordt schepen voor Economie en Horeca.
De Panne krijgt vanaf januari een nieuw schepencollege. We stellen ze u even voor.

Wim Janssens (40) is eerste schepen en krijgt de bevoegdheid Openbare Werken. Wim is nieuw in de politiek en trok de lijst ACT!E. Beroepshalve is hij interieurarchitect.


"Hopelijk stemt de huidige meerderheid in november niet over de herinrichting van de Dumontwijk zodat wij er vanaf januari aan de slag mee kunnen met de nodige inspraak. Het dossier rond het nieuwe gemeentehuis wordt moeilijk want wij pleiten voor een nieuwbouw en Bram Degrieck voor het behoud van het huidige gemeentehuis, maar we zullen er samen vast enzeker uit geraken. Er is genoeg collegialiteit. Ik had meer voorkeurstemmen dan Degrieck maar laat hem burgemeester zijn. Ik heb gekozen voor het team. De juiste man of vrouw op de juiste plaats."

Sterrenchef

Michèle Vandermeeren (62) van ACT!E wordt schepen Sociale Zaken. In de vorige legislatuur was ze al eens OCMW-voorzitster. Na zes jaar oppositie zit ze straks opnieuw in de meerderheid.


Sterrenchef Stéphane Buyens (58) is een nieuwkomer bij ACT!E en krijgt als schepen de bevoegdheden Lokale Economie en Horeca.


"Ik wil De Panne zijn grandeur teruggeven. De heraanleg van de Zeedijk, zeg maar ons salon, is een must. Ook in Adinkerke moet het beter met de lokale economie. Het schepencollege is op maandag en dan is ons restaurant gesloten. Ik zie mijn schepenambt perfect combineerbaar met Le Fox."

Tweede verblijvers

Nicolas Luyssen (42) is verkozen bij Het Plan-b. Hij wordt schepen van Financiën. Nicolas is beroepshalve zelfstandige met een bankkantoor, is verzekeringsagent en syndicus.


N-VA heeft één zitje in de gemeenteraad. Cindy Verbrugge (46) verzilvert dat met haar titel van schepen voor Toerisme, Vrije Tijd, Cultuur, Externe Relaties en Communicatie.


"Ik kon kiezen tussen de tien zetels van de Lijst Burgemeester of de tien van ACT!E en Het Plan-B samen. Mijn voorkeur ging naar de winnaars. Het neerpennen van een strategische visie voor Toerisme is één van mijn prioriteiten. De tweede verblijvers wil ik ook meer betrekken."


Cindy werkt als raadgever buitenlands beleid op het kabinet van minister-president Geert Bourgeois. (GUS)