Moderne Zeedijk met beachbars

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN DE PANNE

De verouderde Zeedijk kan een jonger publiek maar matig bekoren. Beachbars zouden daar al iets aan kunnen doen.
Proot De verouderde Zeedijk kan een jonger publiek maar matig bekoren. Beachbars zouden daar al iets aan kunnen doen.
Al jaren palaveren de politici in De Panne over een nieuwe Zeedijk, maar de werken zijn nog niet gestart, laat staan dat er een dossier is opgemaakt. Ook beachbars zijn er niet in De Panne.

"Het zal zeker tien jaar duren voor dit project gerealiseerd is", zegt schepen van Openbare Werken Johan Blieck (CD&Vplus). "Ondertussen geven we de Zeedijk een onderhoudsbeurt."


Toerismeschepen Bram Degrieck (Het Plan-B) plant een renovatie van de Zeedijk, gecombineerd met een ondergrondse parking, standplaatsen en garageboxen. "Op het Canadezenplein en op de vernieuwde loodsen aan de Rampe is plaats voor twee beachbars. De renovatie zou acht tot twaalf miljoen euro kosten en in fasen uitgevoerd kunnen worden vanaf 2021 of 2022."


Wim Janssens (ACT!E) stelt voor de uitbaters van de gekende rolcabines de kans te geven om naast hun ligzetels een beperkt stukje strand in te richten als beachbar zonder dat het uitzicht vanop het strand verandert. "Dit zou een jonger publiek aantrekken. Voor de Zeedijk zijn al plannen opgemaakt. Laten we die terug boven halen en samen beslissen hoe we het kunnen aanpakken."

Toerisme in het slop

N-VA ziet het ruimer en pleit voor een strategisch plan, want het toerisme zit volgens Cindy Verbrugge in het slop. "De herinrichting van de Zeedijk met meer faciliteiten is aangewezen en het evenementenbeleid kan beter. Innovatie, samenwerking met horeca en lokale economie zijn cruciaal voor een toeristische gemeente." (GUS)