Medewerkers technische dienst zullen vuile tegels op nieuw Marktplein kuisen

De tegels op het nieuwe Marktplein zijn al vuil.
Benny Proot De tegels op het nieuwe Marktplein zijn al vuil.
De heraanleg van het Marktplein in De Panne was het meest omstreden dossier de vorige legislatuur. Het plein is nog maar pas afgewerkt of de fontein werkt niet en de tegels zijn vuil. De nieuwe schepen van Openbare Werken Wim Janssens (ACT!E) belooft beterschap.

Vorig jaar werd het Marktplein in De Panne vernieuwd. Het werd een effen vlakte met spuitfonteinen en zonder frituur. Er kwam veel protest, vooral dan tegen het gebrek aan inspraak. Schepen Wim Janssens zet nu de puntjes op de i. “Het Marktplein is inderdaad vervuild. Medewerkers van de technische dienst zullen die reinigen van zodra dit haalbaar is. De fontein staat droog om vorstschade te voorkomen. Na de Driedaagse Brugge-De Panne op 27 en 28 maart starten we die terug op. Vanaf dan zal onze eigen technische dienst de fontein kunnen programmeren en vanop afstand bedienen. Dat gebeurde tot voor kort door een externe firma maar dat verliep niet altijd even soepel. Eén keer kregen de bezoekers van de wekelijkse zaterdagmarkt natte voeten omdat de fontein plots begon te spuiten. De Marktlaan werken we af voor de passage van de Driedaagse. Na 28 maart zal die straat toegankelijk zijn. De Meeuwenlaan zal voor het zomerverlof afgewerkt zijn. Tijdens de werken zal het Marktschooltje via een afgebakend pad bereikbaar zijn dat we verplaatsen in functie van de werken. De rijrichting langs het Marktplein hebben we terug veranderd van de Zeelaan naar de Marktlaan en dat blijft zo. We bereiden momenteel ons beleidsplan voor waarin we een volledig hoofdstuk over het Marktplein zullen schrijven. Ik denk maar aan thema’s zoals de zaterdagmarkt, frituur, fontein, meer groen en beleving, de horeca en evenementen.”

Werken Marktlaan volop bezig
Benny Proot Werken Marktlaan volop bezig
Werken Marktlaan
Benny Proot Werken Marktlaan
Werken Marktlaan
Benny Proot Werken MarktlaanReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.