Leve de burgemeester in jeans of toch niet?

Op 1 maart verscheen deze foto op de Facebookpagina van de burgemeester.
Facebook Op 1 maart verscheen deze foto op de Facebookpagina van de burgemeester.
Op sociale media blijft de jeanskwestie rond burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) leven. Op 1 maart postte hij een foto van een huwelijk dat hij had voltrokken. Oud-burgemeester Ann Vanheste (DAS) had kritiek op de jeansbroek die Degrieck droeg. Op 24 maart volgde opnieuw een trouwfoto, maar dit keer met een burgemeester strak in het pak.

Op Facebook heeft Bram Degrieck de pagina ‘De burgemeester van De Panne’. Daarop post hij regelmatig foto’s van activiteiten waarbij hij betrokken is. Zo zette hij op 1 maart een foto online waarbij hij felicitaties overbracht aan de jonge trouwers. Oud-burgemeester Ann Vanheste reageerde daarop als volgt: ‘Twee mensen trouwen op hun ‘piekebesten’ en de burgemeester staat in z’n jeansbroek. Dat is toch geen klasse.’ Waarop huidig burgemeester Bram Degrieck antwoordde: “Dank voor je reactie en fijn dat je de pagina volgt. De dag dat u mijn vestimentaire keuze bepaalt, is nog veraf. Ik heb toch ook geen commentaar op uw te kleine leggings.’ Daarop kwam een resem reacties waarvan de meeste in het voordeel van Degrieck. Eén iemand formuleerde zelfs ‘Leve de burgemeester in jeans’. Een ander merkte op dat ook de bruidegom een jeansbroek droeg.

Op 24 maart postte Degrieck opnieuw een trouwfoto, maar dit keer stond hij strak in het pak. Iemand reageerde daarop laconiek ‘Awel meneer de burgemeester. Waar is uw jeansbroek?’ De jeanskwestie is duidelijk hot in De Panne. En Degrieck zelf die heeft maar één goede raad: “Er zijn veel belangrijkere dingen dan de kleur van mijn broek. Niemand moet zich daarmee moeien en al zeker niet op sociale media. Mijn reactie op Ann was met een serieuze knipoog. No hard feelings.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Op 24 maart verscheen deze foto dan op de Facebookpagina van de burgemeester
Facebook Op 24 maart verscheen deze foto dan op de Facebookpagina van de burgemeester4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudolphe V.DeBaere

  Een jeans is vrijetijdskledij en niet gepast voor het uitvoeren van het ambt van burgemeester (M/V). De overheid zou misschien het uniform van de burgemeester weer kunnen invoeren. Probleem per direct opgelost.

 • marnick dedier

  ik vind onze burgemeester, wat hij ook aan heeft, een mooie echte man, geen doetje. hoop van hem deze zomer op het strand eens te zien, lol

 • Sylvia Bracke

  Laat iedereen eens dragen wat hij of zij wil!

 • Francois saas

  Een burgemeester in Jeans MOET ZEKER KUNNEN ...hij of zij is de man/vrouw van het volk m.a.w. ook de gewone mensen in de straat ...proficiat zou ik zeggen.Ann VanHeste zou zich moeten schamen , boos omdat ze burgemeester af is zeker ?