Leopardtank bij domein Cabour in Adinkerke zal weer blinken

Tegen eind juni zal deze tank weer pronken
Benny Proot Tegen eind juni zal deze tank weer pronken
De Panne investeert 5000 euro in een grondige opknapbeurt van de Leopardtank die sinds 2009 staat te pronken bij het Museum Cabour in de Moeresteenweg in Adinkerke.

“We zullen de tank grondig reinigen, ontroesten en schilderen”, laat cultuurschepen Cindy Verbrugge (N-VA) weten. “Tijdens de werken zal de tank blijven staan. Tegen eind juni moet de klus geklaard zijn. De werken gebeuren in samenspraak met het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, de eigenaar van de tank. Ook een team van vrijwilligers, de werkgroep Museum Cabour WOI en de medewerkers van de Verbroedering 2/4 Lansiers werken mee. Binnen een maand moet de Leopardtank opnieuw een pronkstuk worden en een aantrekkingspool voor het Museum Cabour.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.