Leerlingen Atheneum Calmeyn verfilmen verhaal van Marie Antoinette als eindwerk

Leerlingen Calmeyn helemaal in de ban van de Rococo-stijl
Ine Lievens Leerlingen Calmeyn helemaal in de ban van de Rococo-stijl
Het derde trimester is volop aan de gang, de zomervakantie lonkt al in de verte. Tijd voor de laatstejaarsstudenten om hun eindwerk te presenteren. Bij het Atheneum Calmeyn in De Panne zitten er enkele bijzonder projecten tussen.

Leerlingen van het zesde jaar haarzorg, schoonheidsverzorging en van het zevende jaar haarstilist bundelen de krachten voor de filmopname ‘Marie Antoinette’. “Het is niet zozeer de techniek van het filmen die belangrijk is, maar wel de vormgeving”, duidt directeur Ine Lievens. “In het eindwerk beschrijven ze de geschiedenis van het kapsel en de make-up en uiteraard passen ze dat ook toe met onder meer opsteekkapsels. Het filmpje plaatsen we online op www.calmeyn.be.” En ook de leerlingen van het zevende jaar interieurbouw bevinden zich momenteel in de kappersafdeling. “Zij richten een nieuw kapsalon in als eindwerk”, laat Lievens nog weten. “Het zal ons derde kapsalon zijn, waar iedereen trouwens welkom zal zijn om zijn of haar haren onder handen te laten nemen door onze leerlingen. Met meer dan veertig jongeren boomt die afdeling enorm.” 

Leerlingen Interieurbouw richten een kapsalon in.
Calmeyn Leerlingen Interieurbouw richten een kapsalon in.
De film 'Marie Antoinette' vraagt enige voorbereiding.
Calmeyn De film 'Marie Antoinette' vraagt enige voorbereiding.
Een sfeershot uit de film die binnenkort online komt op de schoolwebsite.
Calmeyn Een sfeershot uit de film die binnenkort online komt op de schoolwebsite.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.