Leer straks ook trompet of trombone spelen in De Panne

Matias Brysse toont al zijn muzikale talent in het bijzijn van de leerlingen van de gemeenteschool in Adinkerke.
Benny Proot Matias Brysse toont al zijn muzikale talent in het bijzijn van de leerlingen van de gemeenteschool in Adinkerke.
De Panne breidt het aanbod aan muzieklessen verder uit. Nadat de gemeenteraad eerder deze maand gitaar- en pianolessen goedkeurde, kunnen kinderen van acht tot twaalf jaar nu ook trompet of trombone leren spelen.

“Tot op vandaag biedt De Panne enkel notenleer aan samen met de academie Stapwest, met hoofdzetel in Veurne”, zegt jeugdschepen Cindy Verbrugge (N-VA). “We vinden het belangrijk dat onze kinderen ook in eigen gemeente een muziekinstrument kunnen leren spelen en dat al vanaf de eerste lesdag. Ze hoeven dus niet eerst een paar jaar notenleer te volgen. Ze krijgen wel muzikale en culturele vorming en leren spelen in groep. De lessen zijn twee keer per week en dat telkens anderhalf uur. Ze vinden plaats in De Korre. Elke klas bestaat uit tien leerlingen, zodat we ze individueel kunnen begeleiden. Trompet, trombone, gitaar en piano zijn de vier muziekinstrumenten waaruit onze jeugd kan kiezen. Tot slot kunnen ze ook het derde jaar notenleer in De Panne volgen, momenteel kan dat maar de eerste twee jaar.” Wie in De Panne woont kan zich vanaf morgen dinsdag 25 juni inschrijven. Niet-inwoners kunnen dat vanaf 1 juli. Info: www.stapwest.be of 058/33.56.01.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.