Kleuters van De Tuimelaar ontpoppen zich tot kunstenaar

Liliana, Belinda, Roobe, Léa, Sofian, Kaylan, Maël, Abdullahi, David, Shaun, Amber, Eloïse, Zoë en Leila tonen hun kunstwerken
Benny Proot Liliana, Belinda, Roobe, Léa, Sofian, Kaylan, Maël, Abdullahi, David, Shaun, Amber, Eloïse, Zoë en Leila tonen hun kunstwerken
Je kan niet vroeg genoeg beginnen om kinderen kunst te laten ontdekken. Daarom dompelde het team van basisschool De Tuimelaar uit De Panne haar kleuters twee weken onder in een creatief bad.

“Ze bezochten het cultuurhuis De Scharbiellie in De Panne”, overloopt waarnemend directeur Saskia Ghysel. “Ze leerden de werken van bekende kunstenaars kennen zoals Mondriaan, Johannes Vermeer en Vincent van Gogh. Met al die bagage in de rugzak konden ze zelf creatief aan de slag. Het resultaat toonden ze in een echte tentoonstelling. Het werd een mix van digitale kunst, schilderijen en beeldhouwwerken in allerlei vormen en kleuren. De ouders en buren van de school smaakten het kunstzinnige initiatief.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.