Karabijnen en boksbeugels op zitting bij strafrechter

Boksbeugel.
thinkstock Boksbeugel.

De strafrechter in Veurne kreeg vrijdagochtend een zitting met heel wat verboden wapens voor de kiezen. Vier mannen moesten zich in afzonderlijke dossiers verantwoorden maar geen enkele vond het de moeite om zelf present te tekenen in de rechtbank. 

Zo werden bij B.G. drie karabijnen gevonden toen de politie op 27 september vorig jaar bij hem thuis in Nieuwpoort moest tussenkomen voor een echtelijke ruzie. Het was zijn eigen vrouw die de politie op de aanwezigheid van de wapens wees. De man gaf de wapens dan wel spontaan af. J.B., een Fransman met een fiks strafblad, werd dan weer op 27 juli vorig jaar betrapt bij een inbraakpoging in een tuin in Koksijde. In zijn rugzak werd een boksbeugel gevonden. De man verklaarde die te hebben gekocht in Rijsel en niet te weten dat dit verboden was in België. Ook J.C. werd op 7 juni betrapt in De Panne met een boksbeugel. Die had hij bij om zich te beschermen tegen de ex van zijn vriendin. Zij riskeren allen twee maanden cel en 800 euro boete. 

F.B. daarentegen riskeert 4 maanden cel en 1.200 euro boete. Hij werd dronken aangetroffen door de politie op 15 november in een inkomhal van een appartement in De Panne. Toen hij de politie zag naderen, deed hij gauw zijn boksbeugel om, klaar om te gebruiken. Vonnissen op 21 juni.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.