Jongeren besmeuren treinstellen met graffiti
en vluchten, politie start onderzoek

Een archieffoto van een trein besmeurd met graffiti.
Photo News Een archieffoto van een trein besmeurd met graffiti.
Enkele jonge vandalen hebben zich in de nacht van donderdag op vrijdag uitgeleefd met graffiti in het station van Adinkerke. Verschillende treinstellen werden besmeurd met tags en tekeningen.

Volgens de politie Westkust werden de jongeren betrapt in de vroege morgen, toen iemand van het stationspersoneel aankwam. De jongeren namen meteen de vlucht. Een patrouille was vrij snel ter plaatse maar kon niemand meer aantreffen. Op bepaalde treinstellen werden heel wat tags en tekeningen aangebracht. Over de volledige flank van een wagon stond bijvoorbeeld het opschrift ‘SAILER’ geschreven. Over de flank van een andere wagon dan weer ‘HICKUPS’. Wat dat precies mag betekenen, is niet duidelijk. In de vlucht lieten de jongeren ook hun spuitbussen en materiaal achter. De politie nam de spullen in beslag en is een onderzoek gestart, onder meer op basis van de tags en camerabeelden. Indien ze worden geïdentificeerd, kan een gepeperde rekening van de NMBS volgen.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Koen Lapauw

  Moesten de treinen s'nachts minder lang stilstaan, dan zou er minder kans zijn op graffiti. Bovendien zou je na een concert, etentje, sportwedstrijd,... toch nog thuisraken. Straffen ook verhogen : 1 jaar gemeenschapsdienst, full-time bij de NMBS om graffiti te verwijderen. NMBS kan actief op jacht gaan naar graffiti-spuiters.

 • Walter De Weirdt

  Verplichte legerdienst terug invoeren,leren ze misschien wat respect en vervelen ze zich tenminste één jaar niet!En anders oog om oog,tand om tand...

 • Dirk Pieters

  Wat is het verschil met anders, als ik smorgens met de trein van Zwijndrecht naar Antwerpen ga ziet deze er nog erger .

 • Gunter Verleyen

  Dit is geen graffiti maar gefladder met verf, je hebt er geen boodschap aan alleen dat er wel belastingscenten gaan naar het verwijderen ervan, de beste straf voor deze gasten is dat ze het zelf moeten verwijderen tot het laatste spatje weg is..

 • Gaston FOUBERT

  't Is hier altijd dat je van andermans spullen af moet blijven, en terecht., maar dit zou mogen? Puur vandalisme is het, spuit dat tegen jullie eigen gevel onnozelaars.