Inwoners De Panne krijgen gratis Plopsa-abonnement: “Als dank voor de samenwerking”

Alle Pannenaren kunnen voortaan gratis binnen in Plopsaland en genieten van onder meer deze K3 rollercoaster
Benny Proot Alle Pannenaren kunnen voortaan gratis binnen in Plopsaland en genieten van onder meer deze K3 rollercoaster
Plopsa viert zijn 20ste verjaardag en daar hoort een cadeau bij. “We geven alle inwoners van De Panne en Adinkerke een gratis abonnement ter waarde van 89,99 euro”, is Plopsa-ceo Steve Van den Kerkhof in een gulle bui.

“We werken al twee decennia schitterend samen met de mensen van De Panne”, beseft Steve Van den Kerkhof. “Ik denk daarbij aan de werknemers, het gemeentebestuur, de scholen, verenigingen, buren, horeca en middenstand. Allemaal samen hebben we Plopsa gemaakt tot wat het vandaag is, het grootste pretpark van het land. Ook in de toekomst blijven we zorgen voor werkgelegenheid met de bouw van ons hotel en vakantiepark. Daardoor zullen de bezoekers meer gespreid over het jaar naar De Panne komen. Naast ons pretpark zullen de gasten ongetwijfeld ook het strand en het commerciële centrum bezoeken. We weten ook wel dat Plopsaland soms voor overlast zorgt voor de buurt. Ik denk maar aan de files of het geluid van onze attracties en animatie. Als er echter ongenoegen was hebben we steeds proberen te luisteren. Als dank voor de constructieve samenwerking met de inwoners van De Panne geven we hen allemaal een gratis jaarabonnement voor Plopsaland De Panne. Dat is een cadeau van 89,99 euro. Vandaag maandag stoppen we de brief in 6000 brievenbussen. Enkel inwoners komen in aanmerking, dus niet tweede verblijvers. Het weekend in november waarbij inwoners en tweede verblijvers gratis naar ons park mogen komen, behouden we voorlopig ook.”

Praktisch

Wat moet je doen om als inwoner zo’n abonnement te krijgen? Je gaat tussen 15 en 18 uur met de inwonerskaart die je in de brievenbus hebt gevonden naar het pretpark. Dat kan elke dag. Je moet een attest van gezinssamenstelling mee hebben. Dat kan je online aanvragen of via het gemeentehuis. Ook een geldige identiteitskaart is nodig. Elk gezinslid moet aanwezig zijn bij de aanvraag van het abonnement omdat er een foto wordt gemaakt voor op de persoonlijke inwonerskaart. Die kaart kan je elk jaar verlengen. Wie al een abonnement heeft kan die gebruiken tot aan de vervaldatum en daarna een inwonerskaart aanvragen.

Positief

Ons bericht op hln.be en sociale media over de actie van Plopsaland wordt momenteel massaal gedeeld. De reacties zijn uiteraard positief. Sommige tweedeverblijvers betreuren wel dat het enkel voor inwoners is. Hoe dan ook die gratis abonnementen zullen het fileleed  en de seizoensoverlast door het pretpark toch een beetje verzachten. Plopsaland laat weten dat er in één uur tijd al een honderdtal inwoners om hun gratis jaarabonnement zijn gekomen.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Valerie Allemeersch

  Emilie Van Woensel wij als inwoners van Adinkerke /De Panne krijgen die inwonerskaarten omdat we al 20 jaar lang samen werken met Plopsa en elke dag hinder onder vinden van de bezoekers .de hinder gaat van dagelijkse files tot vuil in de brievenbussen .lost die inwonerskaart die problemen op ? Nee natuurlijk niet , maar het is een mooie geste van de kant van Plopsa en ze zoeken steeds mee naar oplossingen . Hier zijn ook arme gezinnen die hun kindjes geen dagje plop kunnen geven en nu wel .

 • Emilie Van Woensel

  En voor arme gezinnen blijft het onbetaalbaar waarom niet een paar goedkopere abbos of dagtickets invoeren degene die in de epanne wonen weten dat er een pretpark is pure omkoperij dit

 • Alain Swaelens

  Waarom is iedereen toch dikwijls zo negatief ? Wij zijn ook 2de-verblijvers in De Panne en hebben 8 abonnementen (wijzelf, de kinderen en kleinkinderen) en betalen idd veel belastingen in De Panne. Wij zouden zeker ook wel een gratis abonnement wensen, al is het maar voor ons, de grootouders. Dank U Plopsaland !

 • Albert Jacobs

  Die laten zich uitkopen om al de overlast te verdragen, spijtig maar een mens zit raar in elkaar

 • marnick dedier

  jammer ik ben inwoner van de panne maar heb er niets aan, ik ben alleenstaande, dus dwz dat de kaart alleen voor mij bestemd is, jammer , want fileleed heb ik genoeg