Gemeentebestuur schaft Miss Elegantie-verkiezing af wegens te duur en te weinig enthousiasme

Een archieffoto:  Miss Elegantie 2017 in De Panne. De 22-jarige Jotti Verbruggen uit Oud-Turnhout ging met het kroontje lopen. Gaelle Debruyne (19 jaar - Destelbergen) is haar 1e Eredame terwijl Shakila Allahyar (21 jaar - Antwerpen) naar huis gaat met het lint van 2e Eredame.
Foto Benny Proot Een archieffoto: Miss Elegantie 2017 in De Panne. De 22-jarige Jotti Verbruggen uit Oud-Turnhout ging met het kroontje lopen. Gaelle Debruyne (19 jaar - Destelbergen) is haar 1e Eredame terwijl Shakila Allahyar (21 jaar - Antwerpen) naar huis gaat met het lint van 2e Eredame.
Er is dit jaar geen verkiezing van Miss Elegantie in De Panne. Toerismeschepen Cindy Verbrugge (N-VA) vindt de ruim 37.000 euro die dat evenement kost te duur in verhouding met de meerwaarde die het biedt.

Het was raadslid Ann Vanheste (DAS) die ernaar vroeg in de gemeenteraad. “Naast het budget moesten we ook de vele uren betalen die onze medewerker in de organisatie stopte”, verantwoordde schepen Verbrugge. “Bovendien was er te weinig lokale betrokkenheid bij de deelnemers. En kandidaten vinden liep ook niet altijd van een leien dakje. Tot slot werd de verkiezing niet echt gedragen door de lokale middenstand. Ik geloof wél in de verkiezing van Mis België, die in het Plopsa Theater plaatsvindt. Daarin investeren we met de gemeente 25.000 euro. We willen wel garanties van de organisatie dat De Panne voldoende in beeld komt. Marketing en productontwikkeling was tot voor kort een blinde vlek in het vorige toeristische beleid, maar vind ik wel heel belangrijk. Dat is ook de reden waarom we 24.200 euro willen spenderen aan een extern adviesbureau dat voor het eerst een strategisch beleidsplan zal opmaken. Dat document wil ik tegen volgend voorjaar klaar hebben. Zie het als de bijbel van ons toeristisch beleid. Hoe moeten we onze gemeente verkopen? Welke doelgroepen willen we aanspreken? Welke partners willen betrekken? Het zijn maar een aantal vragen waarop we in ons toekomstplan een antwoord zullen neerpennen. Ondernemers zullen we nauw betrekken bij de inhoud. Met het beleidsplan willen we ook efficiënter subsidies binnen halen.”

Tijdens de gemeenteraad kwam in de kantlijn van het toeristisch beleid ook het Festival aan Zee ter sprake. Het contract met de vzw Festival Dranouter is immers afgelopen. “Van zodra we de eindafrekening krijgen, zullen we aan tafel om te onderhandelen”, zegt Verbrugge. “Eén van de aandachtspunten is het aanspreken van de Franse en Waalse markt. Nu is de programmatie te eng gericht op het Nederlandstalige segment.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.