Ga de uitdaging aan: wandel zaterdag de volledig kustlijn af

Wandelen langs de kust. Hier een sfeerbeeldje van in Oostende
Benny Proot Wandelen langs de kust. Hier een sfeerbeeldje van in Oostende
Nu zaterdag 11 mei vindt voor het eerst de AG Belgian Coast Walk plaats. De diehards wandelen 80 kilometer van Knokke-Heist tot in De Panne maar er zijn ook kortere afstanden.

Een mix van strand, dijk, duinen en natuurgebieden. Dat is wat je mag verwachten van de nieuwe kustwandeling georganiseerd door Golazo Sports samen met Wandelsport Vlaanderen. Om 5 uur ’s ochtends start aan het Casino in Knokke de tocht van 80 kilometer die eindigt op de Leopold I-Esplanade. Het grootste deel van de wandelaars schreef zich in voor de marathon van 42 kilometer die tussen 7 en 10 uur start aan zaal ’t Bosjoenk in Oostende. En dan zijn er nog de omlopen van 7 en 14 kilometer die tussen 7 en 18 uur starten aan De Boare en eindigen op de Leopold I-Esplanade in De Panne. Er hebben ook een paar bekende koppen beloofd mee te stappen. Guy Swinnen, frontman van The Scabs wandelt samen met ex-olympisch mountainbiker Filip Meirhaege de 14 kilometer. Dat zijn bovendien twee ambassadeurs van Te Gek?! De organisatie die psychische kwetsbaarheid bespreekbaar wil maken. Eva Daeleman zal om 7 uur het startschot geven in Oostende. Radio 2 zal zaterdag live vanuit De Panne zijn programma ‘De Week van Niels’ uitzenden tussen 16 en 18 uur. Inschrijven voor de 80 kilometer en alle informatie kan je nalezen op www.agbelgiancoastwalk.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.