Fransman in levensgevaar na zware crash tijdens fout gelopen inhaalmanoeuvre

De wagen werd door de brandweer opengeknipt om de bestuurder te bevrijden.
Bart Boterman De wagen werd door de brandweer opengeknipt om de bestuurder te bevrijden.
Op de Duinkerkekeiweg in Adinkerke is een Franse bestuurder (20) zaterdag rond 9.30 uur gewond geraakt bij een ongeval. De man uit Saint-Pol-Sur-Mer werd in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht. Het ongeval was het gevolg van roekeloos rijgedrag.

De wagen reed richting Adinkerke en wilde vlak voor de rotonde in de Tuinwijkstraat nog een andere auto inhalen. De bestuurder had zich echter mispakt, scheurde dan maar over de verkeerde kant van de rotonde en ging twintig meter verder door een muurtje van een duiker in een gracht. Daarbij scheurde de wagen rakelings langs een fietser. Vervolgens kwam de wagen zwaar beschadigd tot stilstand in de de gracht. 

De 20-jarige bestuurder zat gekneld in zijn wagen en werd door de brandweer bevrijd. De man werd in levensgevaar naar het ziekenhuis in Veurne overgebracht. Zijn wagen was rijp voor de schroothoop en werd getakeld.

De auto scheurde over de verkeerde kant van de rotonde en kwam voorbij de rotonde rechts in de sloot terecht.
Google Street View De auto scheurde over de verkeerde kant van de rotonde en kwam voorbij de rotonde rechts in de sloot terecht.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filiep Lapeire

    Eigen schuld dikke bult, gelukkig heeft hij de fietser niet meegemaaid. Hopelijk komt hij erbovenop en is hij iets wijzer geworden.