Frans koppel vangt bot: veroordeling voor grootschalige diefstal in Tropiflora blijft

De feiten werden gepleegd in de Tropiflora.
Benny Proot De feiten werden gepleegd in de Tropiflora.
Een Frans koppel ving bot bij de strafrechter in Veurne waar ze hoopten een strafvermindering te krijgen nadat ze 6 maanden cel kregen voor diefstallen in de Tropiflora in Adinkerke.

De feiten dateren van 8 maart vorig jaar en die gaven ze ook gedeeltelijk toe. Toen werd onder hun kledij voor zo’n 280 euro aan gestolen spullen gevonden. Ze gaven toen ook toe op 24 en 26 februari langs te zijn gekomen en ook te hebben gestolen. Maar nu wijken ze daarvan af. “Het is gewoon onmogelijk dat ze dan alles gestolen hebben wat Tropiflora beweert”, sprak hun advocaat. “Zij hebben lijsten opgeteld en komen liefst aan 7 pagina’s! Als ze dat allemaal gestolen zouden hebben zouden ze met een halve vrachtwagen naar buiten zijn gereden. Het is schromelijk overdreven. Tropiflora schuift hen gewoon alles in de schoenen.” De rechter veegde dat echter van tafel en oordeelt dat het duo wel degelijk verantwoordelijk is voor alle diefstallen. Tropiflora krijgt daarom nog steeds 1.167 euro van hen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.