Festival aan Zee lost verwachtingen in ondanks wind op zaterdag

Chirovrienden Robbe, Yarne en Joppe
GUS Chirovrienden Robbe, Yarne en Joppe
Door de wind op zaterdag bleef het kinderspeeldorp tijdens Festival aan Zee gesloten, maar alle optredens in de tent gingen wel door. LikeMe zorgde meteen voor een vlotte start van het tweedaagse festival. Zondagnamiddag was de zon wel van de partij en dat resulteerde in een gezellige drukte.

Robbe Timmerman (19) uit Adinkerke en zijn chirovrienden Yarne Feyen (18) uit Koksijde en Joppe Degrave (23) uit Adinkerke waren het hele weekend present. “Jammer dat het speeldorp zaterdagnamiddag gesloten bleef, maar we begrijpen wel dat de veiligheid op de eerste plaats staat. Voordeel was dat we zelf van het programma konden genieten. De Jeugd van Tegenwoordig, die als headliner werd aangekondigd, loste onze verwachtingen niet in. LikeMe, de nieuwste jeugdsensatie, daarentegen had de tent meteen op zijn hand. We genoten ook van dj Shizzle Le Sauvage.”

Chiro Windekind kaatste met leuke spelletjes de tijd terug naar nostalgische tv-programma’s. Pronkstuk in het speeldorp was de gesjorde deathride van de Seascouts ’t Kraaienest. Vandaag zondag vierde Kapitein Winokio zijn vijftiende verjaardag. Rond 17 uur kun je nog genieten van Paul Michiels, gevolgd door Laura Tesoro, 2Fabiola en Omdat Het Kan Soundsystem. “Naar dat laatste optreden kijken we uit”, laten de vrienden nog weten. “Die formatie was te gast op onze fuif, maar dan moesten we werken. Nu wordt het echt genieten.” 

Ook toerismeschepen Cindy Verbrugge (N-VA) reageert tevreden. “Het nieuwe evenement Fu.ZEE loste met 650 aanwezigen vrijdagavond zeker de verwachtingen in. Ook over het Festival hoorde ik vooral positieve geluiden. Het is een evenement op maat van het hele gezin, zeker met het speeldorp.”

Proeven van de finesses van het boogschieten
GUS Proeven van de finesses van het boogschieten
Een gezellige drukte zondagnamiddag
GUS Een gezellige drukte zondagnamiddag
Zelfs een kinderboerderij was er.
GUS Zelfs een kinderboerderij was er.
Het afwaswater werd op het festivalterrein gezuiverd.
GUS Het afwaswater werd op het festivalterrein gezuiverd.
Jeugdvereniging 't Kraaienest sjorde deze constructie.
GUS Jeugdvereniging 't Kraaienest sjorde deze constructie.
Kriebels in de buik op de gesjorde deathride.
GUS Kriebels in de buik op de gesjorde deathride.
Genieten van de zonnestralen in het zand.
GUS Genieten van de zonnestralen in het zand.
Festival aan Zee is op maat van gezinnen.
GUS Festival aan Zee is op maat van gezinnen.
Springplezier verzekerd.
GUS Springplezier verzekerd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.