Dronken man wordt opgepakt op kerstmarkt en zet cel onder water

Een van de cellen van het nieuwe politiehuis in de Ter Duinenlaan in Koksijde. Celgasten kunnen er zelf water nemen en ook hun behoefte doen in een toilet.
Benny Proot Een van de cellen van het nieuwe politiehuis in de Ter Duinenlaan in Koksijde. Celgasten kunnen er zelf water nemen en ook hun behoefte doen in een toilet.
Een 29-jarige man uit De Panne zal zich een bezoek aan de kerstmarkt op zondagavond wellicht nog een tijdje beklagen. Hij moest een nacht in de politiecel doorbrengen. En ook daar maakte hij het nogal bont, want hij zette de politiecel onder water. 

De twintiger werd zondagavond iets over 22 uur opgepakt op de kerstmarkt in De Panne. Hij was dronken en maakte amok, waarop de lastig gevallen bezoekers van de kerstmarkt de politie verwittigden. Volgens de politie Westkust gedroeg de man zich bij aankomst vrij rustig, maar begon hij zich hoe langer en hoe meer tegen de agenten te keren. Volgens het proces-verbaal ademde de man bovendien een ontegensprekelijke alcoholgeur uit.

Hij werd uiteindelijk bestuurlijk aangehouden om zijn roes uit te slapen in het cellencomplex van het nieuwe politiecommissariaat in de Ter Duinenlaan in Koksijde. De nacht leek er enigszins rustig verlopen, maar maandagmorgen moest politie er echter trekkers en dweilen bijhalen. In het nieuwe politiecommissariaat kunnen celgasten namelijk zelf drinkwater tappen en de man liet het kraantje de hele nacht openstaan. Daardoor stond zijn cel onder water en had hij natte voeten. Of de kerstmarktbezoeker moedwillig het water liet lopen, is niet duidelijk. 

Volgens zijn verklaringen herinnerde hij zich niets meer van de avond en nacht voordien. De man mocht maandagmorgen beschikken, maar kreeg wel een proces-verbaal voor dronkenschap en weerspannigheid.




1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Harry Vankrinkelen

    Daar hebben ze niet aan gedacht bij het inrichten van de cel...………..ge kunt niet aan alles denken he!