DE PARTIJEN DOORGELICHT

DE PANNE

Lijst van de Burgemeester

wordt getrokken door huidig burgemeester Ann Vanheste (DAS) gevolgd door eerste schepen Johan Blieck (CD&Vplus). Dat de twee meerderheidspartijen een kartel vormen, bewijst dat ze hun beleid verder willen uitzetten.

Het Plan-B

is de lijst van onafhankelijk schepen Bram Degrieck. Hij omschrijft de partij als een kleuronafhankelijk project. Dat Bram, net zoals zijn vader Johan vroeger, burgemeester wil worden, is geen geheim. Met concrete beleidsdoelstellingen zet hij die ambitie kracht bij.

ACT!E

is de liberale beweging met nieuwkomer Wim Janssens op kop. Boegbeeld en gemeenteraadslid Roland Florizoone zet een stap opzij om de jonge garde een kans te geven, maar hij blijft de partij steunen. Bekendste kop op de lijst ACT!E is sterrenchef Stéphane Buyens. ACT!E wil opnieuw deel uitmaken van het bestuur.


Bij

N-VA

is Cindy Verbrugge lijsttrekker. Cindy is al een paar maanden actief in de gemeenteraad nadat Martine Linthout besloot te stoppen. Haar grootste kritiek op het huidige beleid is een gebrek aan visie.

Gemeend Verzet DeP-A

diende op het allerlaatste moment een lijst in met daarop Raymond Opstaele en Nele de Vogelaere als enige namen. Het koppel wil vooral proteststemmen aantrekken. Maar ze zijn ook bereid om mee te besturen.

Vlaams Belang

De Panne komt op met Reinilde Van Cleemput als lijsttrekker. Reinilde heeft nog gezeteld in de gemeenteraad. Ze streeft naar een sociaal beleid met aandacht voor de Nederlandse taal. Er staan zes namen op de lijst van Vlaams Belang.