De Panne verlaat brandweerzone Westhoek, maar kazerne blijft

De Panne behoudt zijn brandweerkazerne  na het verlaten van de brandweerzone Westhoek. Dat verzekerde burgemeester Bram Degrieck.
Benny Proot De Panne behoudt zijn brandweerkazerne na het verlaten van de brandweerzone Westhoek. Dat verzekerde burgemeester Bram Degrieck.
De gemeenteraad van De Panne keurde unaniem het verlaten van de brandweerzone Westhoek goed. “De kazerne blijft zeker in onze gemeente”, stelde burgemeester Bram Degrieck.

“We betalen nu 800.000 euro aan de brandweerzone en tegen 2025 kan dat oplopen tot 1,4 of 1,5 miljoen euro”, schetste de burgemeester het probleem. “We moeten meer betalen, maar het korps is minder tevreden.  We willen samen met Nieuwpoort, Koksijde en Middelkerke evolueren naar een veiligheidszone waarbij we ook de lokale politie betrekken.” De voltallige gemeenteraad begreep de beslissing, maar had wel wat vragen. Raadslid Ann Woestijn (DAS) vroeg zich af wat er met het personeel zal gebeuren.  “Die zullen mogen kiezen naar welke zone ze trekken, maar we zullen uiteraard niet het volledige beroepskader kunnen overnemen. De uittreding zal wat tijd in beslag nemen, want alles moet juridisch nog uitgewerkt worden”, klonk het antwoord. Ann Vanheste (DAS) vond Veurne een logischere partner dan Middelkerke en hoopte dat de kazerne in De Panne kan blijven. “Van Veurne kregen we geen eenduidig antwoord, maar die stad heeft ook een ander profiel dan een kustgemeente”, antwoordde Degrieck. “Er is daar bijvoorbeeld veel meer industrie.” Hij voegde eraan toe dat de kazerne zeker in de gemeente blijft. Pol George (CD&V) betreurde dat er opnieuw geen financieel plan is. “Dat is er nu ook niet met de zone Westhoek”, reageerde Degrieck hierop.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.