De Panne maakt zich zorgen over Frans project met 65 windmolens in zee

Vanaf september 2019 komen er nog meer windmolens in zee voor de kust van Zeebrugge (foto) maar ook aan Franse zijde willen ze investeren in windenergie en dat baart De Panne zorgen.
Foto Benny Proot Vanaf september 2019 komen er nog meer windmolens in zee voor de kust van Zeebrugge (foto) maar ook aan Franse zijde willen ze investeren in windenergie en dat baart De Panne zorgen.
Het gemeentebestuur van De Panne zal een brief schrijven naar de Franse overheid met de vraag naar duidelijke informatie over een gepland windmolenpark op zee met 65 turbines van 100 meter hoog.

“We horen daarover het één en ander waaien, maar concrete gegevens hebben we niet en dat maakt ons bezorgd”, zegt burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b). “Het gaat niet alleen over grote molens, ze zullen ook goed zichtbaar zijn vanuit De Panne. In de procedure die in Frankrijk loopt is er geen enkel moment voorzien waarop wij als Belgische gemeente onze stem kunnen laten horen. Enkel de Belgische, federale overheid wordt geconsulteerd. Daarom hebben we een advocaat aangesteld die ons zal begeleiden bij de Franse procedure. We willen in dat dossier wakker zijn en zullen elke kans grijpen om onze bezorgdheid te uiten. We kunnen pas een formeel standpunt innemen als we volledig geïnformeerd zijn. Dat is nu onze voornaamste vraag.”

Vorige week vond in De Panne nog een infomarkt plaats over een ander windmolenproject van Aspiravi en Storm. Die willen bij de afrit van de autosnelweg E40 in Adinkerke vier windturbines bouwen. Dat past in een ruimer windmolenproject langs de E40 waartegen de burgemeesters van Nieuwpoort en Koksijde al een motie hebben laten stemmen in de gemeenteraad. Burgemeester Bram Degrieck vindt dat project wel het onderzoeken waard, maar een officieel standpunt neemt hij nog niet in. Daarvoor wacht hij de resultaten af.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.