Bevoegdheden schepencollege verdeeld

Drie van de zes schepenen debuteren

De huidige meerderheid met de partijen DAS en CD&V-plus is in De Panne naar de oppositie verwezen na de gemeenteraadsverkiezing. ACT!E, Het Plan-b en N-VA zullen vanaf januari het nieuwe bestuur vormen. 

Op de installatievergadering van 2 januari om 18 uur in de feestzaal van het gemeentehuis is iedereen uitgenodigd. De bevoegdheden zijn verdeeld. Bram Degrieck (Het Plan-b) is naast de reguliere bevoegdheden van een burgemeester ook verantwoordelijk voor de begraafplaatsen, mobiliteit, omgeving, ruimtelijk beleid en de wijkwerking. Eerste schepen en politiek nieuwkomer Wim Janssens (ACT!E) buigt zich over de openbare werken, stadskernvernieuwing, technische diensten, het patrimonium, landbouw en visserij, waters en bossen. Cindy Verbrugge (N-VA) wordt schepen van toerisme, cultuur, jeugd en communicatie. Politiek debutant Stéphane Buyens (ACT!E) trekt de dossiers rond lokale economie, sport, parkeerbeleid, dierenwelzijn en natuur naar zich toe. Nog een nieuwkomer in het schepencollege is Nicolas Luyssen (Het Plan-b) die bevoegd wordt voor financiën, ict, woonbeleid, erfgoed, bibliotheek en kerkfabriek. Michèle Vandermeeren (ACT!E) tot slot trekt de sociale beleidsdomeinen naar zich toe alsook de senioren. Serge Van Damme (ACT!E) zal de gemeenteraad voorzitten. “De gemeenteraden zullen boeiender worden. Ik zie het als een droomfabriek. Als elke schepen minstens één droom kan realiseren zijn we goed bezig. We staan open voor alle ideeën ongeacht van welke partij die komen.”

Het nieuwe schepencollege met Wim Janssens, Nicolas Luyssen, Bram Degrieck, Cindy Verbrugge, gemeenteraadsvoorzitter Serge Van Damme, Michèle Vandermeeren en Stéphane Buyens
Benny Proot Het nieuwe schepencollege met Wim Janssens, Nicolas Luyssen, Bram Degrieck, Cindy Verbrugge, gemeenteraadsvoorzitter Serge Van Damme, Michèle Vandermeeren en Stéphane BuyensReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.