Beruchte tafelschuimster betaalt kaaskroketjes niet: 3 maanden cel en 1.600 euro boete

Nadine W. stapelde al 88 maanden cel op
JHM Nadine W. stapelde al 88 maanden cel op
Drie maanden cel en een effectieve geldboete van liefst 1.600 euro. Zoveel moet de 49-jarige beruchte tafelschuimster Nadine W. ophoesten voor een bordje onbetaalde kaaskroketten en een koffie van om en bij de 15 euro. 

Ze bestelde de maaltijd op 28 april in Casa Nostre in De Panne. Met het nieuwe vonnis is de totale celstraf voor W. nu opgelopen tot 88 maanden cel, meer dan zeven jaar dus. Haar totale geldboete bedraagt ook al haast 25.000 euro. Het is voorlopig het laatste vonnis voor W.: enkel in september hangt haar nog een extra straf boven het hoofd. Zoals gekend is de vrouw nog steeds op vrije voeten omdat ze wettelijk gezien nog niet aangehouden kan worden. Voor dergelijk misdrijf kan dat nooit meteen omdat de maximumstraf per inbreuk telkens te laag is. Dus was het wachten tot de vrouw meer dan drie jaar effectieve celstraf had, pas dan kan ze aangehouden en opgesloten worden. Intussen is dat al lang  het geval, maar omdat ze 40 dagen tijd heeft om in beroep te gaan tegen haar straffen, is het nu wachten tot die termijn voorbij is. Haar eerste vonnissen werden intussen al enige tijd geleden uitgesproken. De verwachting is dat Nadine W. vanaf halfweg juli opgesloten kan worden. Het is dé hoop van de horecazaken aan de kust, want de vrouw – die naar het schijnt wel beseft dat wat ze doet strafbaar is – gaat haast elke dag verder. Ze pleegde al meer dan 120 feiten. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rose Dekeyzer

  40dagen de tijd om in beroep te gaan? Een gedetineerde krijgt er maar 10!!

 • William Christiaens

  Nergens meer binnen laten hé dan! Wat een zever zeg allemaal!

 • Albert Hessens

  Gedwongen opnemen heh zeg komaan, da's toch duidelijk een geestesgestoorde

 • Peter Berg

  Hou toch op met boetes uit te delen die nooit betaald zullen worden. Als ze geen kaaskroket kan betalen zal ze zeker geen 25.000 euro hebben. Zet die geldstraf om in extra gevangenisstraf zoals in de VS.

 • Daniëlle Porré

  Als iemand een bestelling plaats laat ze dan direct betalen. Niet betaald geen bestelling. Simpel toch