Alcoholslot in voertuig van gemeente De Panne?

Zo ziet een alcoholslot in een wagen eruit.
Belga Zo ziet een alcoholslot in een wagen eruit.

Kan er een alcoholslot worden geplaatst in een lichte vrachtauto van de gemeente De Panne? Dat is een vraag waarop de gemeente tegen 27 mei een antwoord zal moeten bieden aan de advocaat van P.S. De 52-jarige gemeentearbeider stond terecht in de politierechtbank van Veurne nadat hij opnieuw betrapt werd op rijden onder invloed. Hij legde een ademtest af van bijna 2 promille. De politierechter overweegt nu om hem een alcoholslot op te leggen maar aangezien hij overdag de hele tijd op de baan is met een voertuig van de gemeente, en hij de enige is die een vrachtwagen kan besturen, zou dat alcoholslot in een voertuig van de gemeente moeten geplaatst worden. “Ik zal moeten vragen hoe de gemeente als overheidsdienst hierover denkt”, sprak de advocaat. De zaak gaat op 27 mei verder.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nico Rooms

    Wat voor zever is dat? Precies of er is maar een arbeider, van de bijna 100 mensen die bij de technische dienst van De Panne werken, met een rijbewijs. Trouwens hij heeft niet eens een rijbewijs C en is dus geen vrachtwagenbestuurder, maar een gewone bestuurder met rijbewijs B. Wie gaat dat alcoholslot betalen? De belastingbetaler? Ik zou zeggen: eigen schuld dikke bult.