Actie, zo heet de nieuwe, liberale 'beweging' in De Panne

Lijstduwer Serge Van Damme en lijsttrekker Wim Janssens.
GUS Lijstduwer Serge Van Damme en lijsttrekker Wim Janssens.
Actie, zo heet de nieuwe beweging in De Panne die is ontstaan uit Open Vld. Wim Janssens (39) zal de lijst trekken, Serge Van Damme (59) zal de lijst duwen.

Lijsttrekker Wim Janssens is een nieuw gezicht. Janssens is interieurarchitect in De Panne, hij is getrouwd en vader van twee zonen. Hij is al een tijdje actief achter de politieke schermen. Hij is ook voorzitter van de plaatselijke afdeling van het Lokaal Verbond van Zelfstandigen. "We willen onze gemeente op de kaart zetten met positieve impulsen", laat Wim weten. "Zo hebben we al onze bijdrage geleverd in dossiers zoals de herinrichting van de Dumontwijk, de Zeedijk en het Marktplein. We streven naar plannen op maat van onze gemeente." Lijstduwer Serge Van Damme was achttien jaar lang schepen. Deze legislatuur is hij oppositieraadslid.


Maar waarom kiest Open Vld niet gewoon voor een zuivere liberale lijst? "We willen alle burgers inspraak geven, vandaar deze transparante beweging", zegt lokaal voorzitter van Open Vld Jochen Raymaekers. "Rond de jaarwisseling zullen we de inwoners via mail bevragen over thema's zoals mobiliteit, veiligheid, openbare werken, enzovoort. Wat we daaruit leren, zal voor ons verkiezingsprogramma heel belangrijk zijn", aldus Raymaekers. "De voorbije zes jaar hebben we goed samengewerkt met kartelpartner N-VA maar nu gaan we elk onze weg. Zo kan de kiezer in alle vrijheid naar de stembus trekken."


Eerder al lieten meerderheidspartijen DAS en CD&Vplus weten dat ze met de kartellijst 'Lijst van de Burgemeester' naar de kiezer stappen. Schepen Bram Degrieck (Onafhankelijk) was het daar niet mee eens en richtte een eenmanspartij op. (GUS)