Acht nieuwe gezichten in de gemeenteraad

De nieuwe gemeenteraad van De Panne is geïnstalleerd: Marc Hauspie, Bruno Dequeecker, Pol George, Dina Nevens, Serge Van Damme, Geoffrey Vandevelde, Johan Blieck, Michèle Vandermeeren, Danny Butsraen, Wim Janssens, Frans Buyse, Bram Degrieck, Ann Vanheste, Cindy Verbrugge, Christophe Delrive, Stéphane Buyens, Ann Woestijn, Nicolas Luyssen, Arne Debaeke, Pascal Demuysere en Eric Vanhee
GUS De nieuwe gemeenteraad van De Panne is geïnstalleerd: Marc Hauspie, Bruno Dequeecker, Pol George, Dina Nevens, Serge Van Damme, Geoffrey Vandevelde, Johan Blieck, Michèle Vandermeeren, Danny Butsraen, Wim Janssens, Frans Buyse, Bram Degrieck, Ann Vanheste, Cindy Verbrugge, Christophe Delrive, Stéphane Buyens, Ann Woestijn, Nicolas Luyssen, Arne Debaeke, Pascal Demuysere en Eric Vanhee
De installatie van de gemeenteraad in De Panne verliep bijzonder vlot. Liefst 8 van de 21 raadsleden is nieuw. De helft van het college voor burgemeester en schepenen zet zijn eerste politieke stappen. 

De gemeentelijke feestzaal in De Panne waar de gemeenteraad werd geïnstalleerd zat afgeladen vol. Er was zelfs een speciaal hoekje voorzien voor de aanwezige kinderen. Er waait dan ook een nieuwe wind door de kustgemeente. De kartellijst Lijst Burgemeester had dan wel tien zetels, toch was dat niet voldoende om opnieuw de meerderheid te vormen. CD&Vplus en DAS zetelen voortaan apart in de oppositie. ACT!E, Het Plan-b en N-VA vormen samen het nieuwe bestuur met elf zetels. Voor ACT!E zetelen schepenen Wim Janssens, Michèle Vandermeeren en Stéphane Buyens, gemeenteraadsvoorzitter Serge Van Damme en raadsleden Marc Hauspie en Pascal Demuysere. Het Plan-b levert burgemeester Bram Degrieck, schepen Nicolas Luyssen en raadsleden Geoffrey Vandevelde en Dina Nevens. Schepen Cindy Verbrugge is N-VA-gezicht. Voor CD&Vplus zijn Johan Blieck, Frans Buyse, Pol George, Eric Vanhee en Bruno Dequeecker de gezichten. Oud-burgemeester Ann Vanheste, Ann Woestijn, Arne Debaeke, Christophe Delrive en Danny Butsraen vormen het DAS-front. In haar afscheidsrede betreurde Ann Vanheste het gebrek aan respect van de nieuwe bewindsploeg, maar ze beloofde wel een positieve inbreng in de gemeenteraad. Pol George wenste de krappe meerderheid veel succes. Gemeenteraadsvoorzitter Serge Van Damme pleitte voor een constructieve sfeer in de gemeenteraad die volgens hem de hoogmis van de democratie moet worden. Burgemeester Bram Degrieck dankte in zijn slotwoord de vorige bestuursploeg, zijn huidige team en zijn familie met een speciale vermelding voor zijn gezin en zijn vader Johan die dertig jaar geleden zelf burgemeester was van De Panne. Elke nieuwe schepen bedankte nadien zijn voorganger met een boeketje bloemen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.