‘Sexy kontjes welkom, sigarettenpeuken niet’, De Panne komt met opmerkelijke affiche

Met dit campagnebeeld zet De Panne zijn rookvrije strandzone in de kijker
Benny Proot Met dit campagnebeeld zet De Panne zijn rookvrije strandzone in de kijker
Een campagnebeeld met vrouwelijke en mannelijke achterwerken en daarbij de slogan ‘No butts on our beach, except these’. Daarmee maakt De Panne vanaf 1 juli duidelijk dat er een rookvrije strandzone is ingericht.

“We willen geen peuken op het strand”, onderlijnt burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b). “Daarnaast vinden veel mensen, vooral gezinnen met jonge kinderen, het storend als er mensen roken op het strand. Daarom experimenteren we deze zomer met een rookvrije strandzone tussen het Leopold I-monument en het Bortierplein. Boetes zullen we niet uitschrijven maar we rekenen wel op het gezond verstand van de badgasten. Om de aandacht op die nieuwigheid te vestigen, zochten we een opvallend campagnebeeld. We zinspeelden met het Engelse woord ‘butt’ dat zowel peuk als kont betekent. Voor alle duidelijkheid, de gebruikte foto’s van achterwerken zijn stockfoto’s. Het is niet het schepencollege”, grapt de burgemeester. Daarnaast zijn bij de redders en Toerisme De Panne strandasbakjes verkrijgbaar.

Opmerkelijk campagnebeeld om rookvrije strandzone af te bakenen
Benny Proot Opmerkelijk campagnebeeld om rookvrije strandzone af te bakenen4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • emiel van mol

  @Dick Decock. Viespeuken ? Waar zie jij die ? Heb jij geen achterkant misschien ?

 • Christel Smet

  Hopelijk dan ook geen vuile pampers en etensresten en alles wat je maar kan bedenken dat op het strand wordt achtergelaten. Neem eens een foto van voor en na en oordeel dan.

 • Dick DECOCK

  Viespeuken wel sigarettenpeuken niet

 • patrick van roey

  Lichtjaren voor op andere kuststeden - dit is politieke moed en eco verantwoord