Exclusief voor abonnees

“Ik ben al blij als ik zelf mijn T-shirt kan aantrekken”: Tristan (23) lijdt al 7 jaar helse pijnen en richt nu met zijn mama fonds op

 Sabrine Desaever en haar zoon Tristan Vandeputte.
Benny Proot Sabrine Desaever en haar zoon Tristan Vandeputte.
“Hoe ik mijn toekomst zie? De volgende dag halen zonder te veel pijn.” Tristan Vandeputte (23) uit De Panne lijdt al zeven jaar aan ondraaglijke spierpijnen en spasmen. Zijn diploma halen lukte niet, werken evenmin. Bovendien krijgt hij geen cent van de overheid. Samen met zijn mama richtte hij een fonds op voor chronische pijnpatiënten.

Tristan is deze zomer naar het festival Graspop in Dessel geweest. Hij wilde naar het optreden van Slayer. Amper aangekomen op de weide moest hij al terugkeren naar een B&B in de buurt wegens te veel pijn. Slayer heeft hij nog net kunnen zien, maar daarna werd het dagenlang recupereren. 

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eddy Grysouille

    Tristan, ik weet wat je door maakt, en heb dezelfde problemen al sinds 2003, en op vadertje staat moet je niet,nooit rekenen. Alles wat de gezondheidszorg aangaat werd door deze regering afgebouwd, en hebben wij te danken aan @N-VA.

  • Ronny Thijssen

    Onvoorstelbaar zo te moeten leven. En ja, de overheid laat eigen volk altijd in de steek. Ik wens hem echt beterschap en hopend op een dag dat deze pijnen stoppen.