Een sfeerbeeld van Alcatraz in 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Een sfeerbeeld van Alcatraz in 2019. © Henk Deleu

De hoop groeit bij de festivalorganisator: “De scenario’s liggen klaar. Desnoods met sneltestdorp naast het terrein”

Een volwaardige affiche of een lightversie? Mét sneltesten aan de ingang als het moet. Festivalorganisatoren leven op hoop nu de vaccinatiecampagne op dreef komt en het overgrote deel van de Vlamingen mogelijk nog voor de zomer gevaccineerd kan worden. Maar komt dat op tijd? “Uiterlijk midden maart valt een beslissing over de zomerfestivals”, zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). Maakt de knagende onzekerheid de organisatie wel mogelijk? Hoe ver staan ze met de planning en zijn er al groepen geboekt? Wij belden er een 40-tal voor een stand van zaken.

 1. Feestjaar rond 100ste verjaardag van ‘Blaubergse’ roman De Verlossing van Willem Elsschot wordt afgetrapt met boekenketting: “Hopen op kettingreactie waarbij heel Herselt het boek leest”
  blauberg

  Feestjaar rond 100ste verjaardag van ‘Blaubergse’ roman De Verlossing van Willem Elsschot wordt afgetrapt met boekenket­ting: “Hopen op kettingre­ac­tie waarbij heel Herselt het boek leest”

  Ook in 2021 wordt het leven en werk van auteur Willem Elsschot gevierd in Herselt. Het is dit jaar namelijk 100 jaar geleden dat zijn roman ‘De Verlossing’, dat zich in het dorp Blauberg afspeelt, uitkwam. Het gemeentebestuur trapt het feestjaar af met een boekenketting van ‘De Verlossing’. De 200 trouwste lezers van de bibliotheek krijgen elk een boekenpakket met de roman en bijhorend achtergrondboek, waarbij het de bedoeling is dat zij het pakket doorgeven aan familie en vrienden zodat uiteindelijk heel wat mensen kennismaken met Elsschots oeuvre.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!