Vanaf zaterdag deelsteps in De Haan en Oostende

Schepenen Christine Beirens, Mathieu Delbarge, burgemeester Wilfried Vandaele en Marleen De Soete testten de deelsteps al eens uit.
LBB Schepenen Christine Beirens, Mathieu Delbarge, burgemeester Wilfried Vandaele en Marleen De Soete testten de deelsteps al eens uit.
Naast Oostende start ook De Haan met deelsteps. Start-up Flash wil nog voor de zomer een aanzienlijk deel van de kust bedienen met deze mobiliteitsservice. 

Elektrische deelsteps werden al in steden als Brussel en Antwerpen ingevoerd. De steps zijn een ideaal vervoersmiddel om korte afstanden af te leggen. Oostende en De Haan springen op de kar en zetten respectievelijk 500 en 100 steps uit. “Wij kunnen met onze deelsteps een rol spelen in het aanpakken van belangrijke mobiliteitsuitdagingen zoals verkeersdrukte en luchtvervuiling”, zegt Kurt Van Landeghem, algemeen directeur van Flash Benelux, die de steps verdeelt in De Haan. Het bedrijf zal het gebruik van steps monitoren via dataopvolging.

Via app 

De Haan is één van de eerste kleine gemeenten die steps uittest. “Een duurzaam mobiliteitsbeleid staat bij ons hoog op de agenda. Daarenboven zijn deelsteps een rage en geven ze onze gemeente een hip imago”, zegt schepen Marleen De Soete (Vooruit!). Het project loopt tot 30 juni en wordt dan geëvalueerd. In Oostende gaat het niet om een proefproject. “Elke Oostendenaar kan hiervan gebruik maken in elke wijk van de stad,” vertelt Björn Anseeuw. “Het volstaat om de app van één van die aanbieders te downloaden op je smartphone. Met die app vind je de dichtstbijzijnde step. Om de step te ontgrendelen scan je met je smartphone de code op het stuur van de step en ga je rijden. Eens je je bestemming hebt bereikt, parkeer je je step netjes en sluit je je rit af in dezelfde app”, legt de schepen nog uit. De app heet Flash Electric Scooters. De kostprijs voor een rit bedraagt eenmalig 1 euro om te ontgrendelen en 15 eurocent per minuut in De Haan en Oostende.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mario Casier

  Fantastisch concept maar jammergenoeg werkt meerderheid van de steps niet. Zelfs met voldoende batterij, heb ik slechts 2 op 7 gelukte pogingen. Jammer dat niet gelukte pogingen ook aangerekend worden... Onbetrouwbaar!

 • Shirley Devriendt

  Hoe gebeurd de betaling? Ik vind dit nergens terug

 • Francois saas

  te gek voor woorden ,dit als vervoermiddel te gebruiken in De Haan en Wenduine ! ,luchtvervuiling en verkeers problemen , doe eens normaal Politici en maak jullie niet belachelijk.

 • Fernand Willaert

  Moet je daarvoor een helm dragen ? Waar is de app te downloaden ? Enz De gemeente ( de haan ) heeft daarover nog niet gecommuniceerd