Uitbater van groente- en fruitwinkel zou zeven werknemers niet uitbetaald hebben

De man daagde niet op in de rechtbank van Brugge.
JHM De man daagde niet op in de rechtbank van Brugge.
De uitbater van een groente- en fruitwinkel in De Haan riskeert in de Brugse rechtbank een geldboete van 40.000 euro en twee jaar beroepsverbod voor verschillende sociale inbreuken. Martinus B. (51) zou onder meer zeven werknemers niet uitbetaald hebben.

De feiten kwamen vorig jaar aan het licht bij verschillende controles in groente- en fruitwinkel Den Haene. Volgens het arbeidsauditoraat liet zaakvoerder Martinus B. (51) vijf werknemers in het zwart werken. Zeven personeelsleden zouden hun loon dan weer niet volledig uitbetaald hebben gekregen. Eén van de slachtoffers vordert een bedrag van 445 euro terug. “Mijn dochter kampt met ADHD en is ook autistisch”, vertelde haar moeder vrijdagmorgen in de Brugse rechtbank. “Ze verstond niet dat ze haar geld niet kreeg, want ze had er immers hard voor gewerkt.” De zaak van Martinus B. ging intussen failliet. De man zelf kwam niet opdagen voor z’n proces en riskeert bij verstek 40.000 euro boete en een beroepsverbod van twee jaar. Hij heeft in België nog een blanco strafblad, maar kwam in Nederland als zanger al enkele keren in opspraak. Uitspraak op 8 november.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.