Technische discussie vertraagt dossier Ringlaan, gemeente hoopt op snelle oplossing

De werken in de Ringlaan duren ondertussen al meer dan achttien maanden.
LBB De werken in de Ringlaan duren ondertussen al meer dan achttien maanden.
Burgemeester Wilfried Vandaele (Open & N-VA) gaf in de gemeenteraad meer toelichting over de werken in de Ringlaan in Wenduine. De werken lopen al even vertraging op, tot ongenoegen van de inwoners en handelaars in Wenduine.

De gemeente is niet de opdrachtgever, maar volgt het dossier wel op de voet. “Sinds de vorige gemeenteraad heb ik al tien keer contact gehad met verschillende spelers in dit dossier. De werken lopen vertraging omdat er een discussie is of een deel van het werk al dan niet correct is uitgevoerd en of de studies op voorhand correct zijn geweest. Wat ik belangrijk vind, is dat we proberen te vermijden dat er een rechtszaak van komt, want dan kan het heel lang duren. Er is een onafhankelijk bureau aangesteld die de situatie moest bekijken. De resultaten zijn er nu en beide partijen - de aannemer en het Agentschap Wegen en Verkeer - zijn die nu aan het bekijken. De komende weken zouden we uitsluitsel moeten krijgen. Ik vind deze situatie ook jammer, maar het is een geval van overmacht”, zegt Vandaele.

Als er niet snel een oplossing komt, wordt er ook al nagedacht over alternatieven om de basisbereikbaarheid te verhogen. Over het gebrek aan communicatie is Vandaele het niet eens. “Met communicatie moet je ook opletten, want je hebt al snel te veel gezegd in juridische zaken. We zijn in principe ook geen betrokken partij, dit gaat tussen AWV en Aquafin. Het is een delicaat dossier. Je moet ook maar communiceren als je iets te zeggen hebt.”




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.